MEDEMBLIK – Het henneprooiteam van de politie viel op donderdagmiddag 23 februari op vier locaties panden binnen. De grootse kwekerij werd aangetroffen in Medemblik. Hier stonden maar liefst 454 hennepplanten. Er werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bijltjeshof in Medemblik. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde het onderzoek in na een melding dat er verdachte personen bij de woning kwamen, terwijl er niemand leek te wonen In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

Hennepkwekerij Zwaag
De politie stelde het onderzoek in na een tip over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij in de woning in Zwaag aan de Brandnetel. Deze tip bleek juist te zijn, want in twee ruimtes op de bovenverdieping stonden in totaal 382 planten. In de badkamer was een technische ruimte ingericht. De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. In het pand was geen verdachte aanwezig. De huurder van het pand wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Hennepkwekerij in Wognum
WOGNUM – Op donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Stolphoevelaan in Wognum. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde het onderzoek in na een melding dat er geen als enige bij dit huis geen sneeuw op het dak bleef liggen. Deze tip bleek juist te zijn, want op slaapkamer stonden in totaal 204 planten. De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. In het pand was de 38-jarige bewoner aanwezig. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Hennepkwekerij in Medemblik
MEDEMBLIK – Op donderdagmiddag werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bijltjeshof in Medemblik. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde het onderzoek in na een melding dat er verdachte personen bij de woning kwamen, terwijl er niemand leek te wonen. Deze tip bleek juist te zijn, want in de woning werd hennep gekweekt in drie slaapkamers en in de bijkeuken. Hier stonden in totaal 454 planten.

In beslag
De politie nam de hennep en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag. In de vierde slaapkamer hingen alle transformatoren die bij de verlichting van de kwekerij hoorden. De trafo’s waren zo heet geworden dat er in de slaapkamer bij de transformatoren een temperatuur werd gemeten van boven de 100 graden C. Hierdoor ontstond een brandgevaarlijke situatie. In het pand werd niemand aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner/huurder van het pand.

Ontruimde hennepkwekerij in Enkhuizen
ENKHUIZEN – Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Zwaluwweg in Enkhuizen. De politie was daar naar aanleiding van een tip over een mogelijke hennepkwekerij. Bij onderzoek in de woning werd geen in werking zijnde kwekerij meer aangetroffen. Wel stond en apparatuur die in een kwekerij thuis hoort, waren er 169 gebruikte bloempotten en wat hennepresten. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. De politie nam de apparatuur in beslag. Een onderzoek wordt ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.