SPANBROEK – Zaterdagavond 11 februari vond er een overval plaats op een woning aan de Fazant. De bewoners deden rond 22.25 uur de voordeur open nadat er was aangebeld. Twee mannen drongen de woning binnen. Een derde man bleef buiten staan. De overvallers gaven aan dat ze geld en de auto wilden en bedreigden de bewoners met een vuurwapen.

Worsteling
Er ontstond een worsteling tussen de overvallers en de bewoners, waarbij de bewoonster een hoofdwond opliep. De drie mannen gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor en renden weg in de richting van de Lijster. De drie overvallers hadden een licht getint uiterlijk en waren donker gekleed. Eén van hen had een baard en snor en was rond de 30 jaar oud. De man die buiten stond droeg een jas met een capuchon met bont. Het kan zijn dat één van de overvallers letsel heeft opgelopen tijdens de worsteling. Wellicht is dit opgevallen.

Getuigenoproep
Verder is de politie op zoek naar getuigen die zaterdagavond iets op of in de omgeving van de Fazant of Lijster gezien hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Hoorn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.