ZWAAGDIJK-WEST – Een 16-jarige jongen uit Zwaagdijk-Oost werd in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus beroofd van zijn portemonnee en fiets. De jongen fietste op de Rijweg van Zwaagdijk-West naar Zwaagdijk-Oost. Hij zag een jongen op het fietspad lopen. Op het moment dat hij de jongen passeerde draaide deze zich om en greep het stuur van de 16-jarige jongen vast.

Het slachtoffer moest stoppen en werd bedreigd met een mes. De jongen moest van zijn fiets stappen en zijn portemonnee afgeven. Hierna fietste de dader weg in de richting van Zwaag. De dader was 15 à 20 jaar oud, 1.67 lang en had een mager postuur. Hij droeg een wit petje, een zwarte jas mer rode mouwen met witte strepen en zwarte Nike schoenen met een witte zool.

Heeft u in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus iets gezien wat met deze beroving te maken kan hebben? Of herkent u de dader aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Politie NHN