VENHUIZEN – Donderdagmiddag 28 juni is een 85-jarige vrouw uit Hem gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen op de Markerwaardweg in Venhuizen. De vrachtwagen werd bestuurd door een 63-jarige man uit Purmerend. De vrouw uit Hem werd na behandeling ter plaatse naar het ziekenhuis vervoerd zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg aan ons weten.

Container aan het lossen
De vrachtwagenbestuurder verklaarde dat er voor hem op de weg een vrachtwagen stond die een container aan het lossen was. Hij verklaarde dat hij de fietsster de stoep op zag gaan en zo de container die op de weg geplaatst was passeerde. Hij verklaarde ook dat hij de vrachtwagen met container voorbij reed waarna hij richting zijn eigen weghelft wilde terugdraaien.

Aanrijding
Op dit moment raakt hij de 85-jarige vrouw uit Hem. Dit is gegaan met een snelheid van 5 km per uur volgens hem. Waarna deze ten val is gekomen. Ze had letsel aan haar gezicht. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het is niet duidelijk of de fietsster al gevallen was door het afrijden van de stoep. Of dat zij ten val is gekomen door de aanrijding.