BOVENKARSPEL – De politie heeft maandagmiddag 26 mei twee keer een zelfde bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. De eerste keer was om 16:20 uur op de Middend, naar aanleiding van een melding van de waterpolitie over een hevig slingerende autobestuurder in de omgeving van het Streekhof.

Alcoholpromillage van maar liefst 2,42 promille
Eenmaal aan de kant, bleek dat de 53-jarige automobilist uit Bovenkarspel een behoorlijke slok op had. Hij moest zijn auto laten staan en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man een alcoholpromillage van maar liefst 2,42 promille had. Dat is ruim viereneenhalf keer zoveel als toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd na overleg met justitie heengezonden met een rijverbod en een dagvaarding.

Automobilist gaat toch weer rijden
Om 18:30 uur zagen politieagenten de man echter weer achter het stuur zitten waarop hij opnieuw werd aangehouden. De man werd met een tweede dagvaarding naar huis gestuurd en hij moest deze keer zijn auto op het politiebureau achterlaten. De bestuurder is zijn rijbewijs lange tijd kwijt.