ZWAAG – Aan de Akkerwinde werd maandagochtend rond 04.45 uur ingebroken in een woning. De bewoner lag te slapen en hoorde een harde knal. Er bleek een raam ingegooid te zijn. Er was een laptop van tafel verdwenen.

DE WEERE – Aan de Driestedenweg werd tussen zondagavond 23.45 en maandagochtend 05.00 uur ingebroken. Er werd aan de achterzijde van een woning een raam ingeslagen. Uit de woning werd gereedschap weggenomen. De autosleutels werden ontvreemd, waardoor ook de auto van de bewoners werd gestolen.

BLOKKER – In een woning aan de Westerblokker werd zondag tussen 15.45 en 21.00 uur ingebroken. Er werd een raam aan de zijkant ingeslagen waar de inbrekers door binnen kwamen. Er werd geld weggenomen.

Getuigenoproep
Heeft u rond de tijdstippen van de hierboven vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 – 8844

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden.