WIJDENES – De politie heeft vrijdagochtend 28 september in alle vroegte rond 03.20 uur drie Amsterdammers 18, 20 en 21 jaar aangehouden op de (N506) na een gewelddadige woninginbraak aan de Lekerweg in Wijdenes. Bij de aanhouding van de drie op de (N506) werd een waarschuwingsshot gelost door de politie. In de Blauwe BMW van de drie mannen werd een vuurwapen aangetroffen.

Overlopen aan de Lekerweg
Een bewoner aan de Lekerweg had rond 02.50 uur drie mannen overlopen bij zijn woning. De drie personen bedreigden deze en hij moest zijn persoonlijke eigendommen afgeven. Daarna gingen de drie mannen er vandoor in een auto.

Waarschuwingsschot
Agenten zagen het voertuig korte tijd later op de (N506) bij Hoorn rijden. Het drietal werd gecontroleerd. Tijdens de controle probeerde één verdachte te vluchten. Door agenten werd een waarschuwing gelost. Uiteindelijk kon het drietal worden aangehouden. Het gaat om drie Amsterdammers 18, 20 en 21 jaar.

Getuigenoproep
Het voertuig van de verdachten is in beslag genomen. Het gaat om een blauwe BMW. In de auto trof de politie een vuurwapen aan. De herkomst van het wapen zal worden onderzocht. Mogelijk is mensen het voertuig opgevallen in Wijdenes. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.