ENKHUIZEN – Zaterdagavond 5 augustus hield de politie rond 18.20 uur drie verdachten aan wegens diefstal van een personenauto. De verdachten een 19-jarige man uit Bovenkarspel en twee 17-jarige jongens uit Heerhugowaard en Enkhuizen werden na een wilde achtervolging aangehouden op de Flevolaan in Enkhuizen.

Melding
Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding dat de eigenaresse van een personenauto achter haar auto aanreed op de Drechterlandseweg (N302) in de richting Grootebroek. De auto was na een avond stappen uitgeleend aan een jongen, maar deze had het voertuig niet volgens de gemaakte afspraak teruggebracht. Toen de eigenares de auto zag rijden, had zij de achtervolging ingezet en direct de politie gewaarschuwd.

Achtervolging
De politie nam de achtervolging over, waarbij de vluchtende auto regelmatig snelheden van boven de honderd kilometer haalde op een weg waar vijftig gereden mag worden. Ook reed de bestuurder tegen de richting van het verkeer in. Iedere keer als de politie de auto in wilde halen, stuurde de bestuurder doelbewust op de politieauto af om de weg te blokkeren. Op de Flevolaan kon de politie de auto op geen andere manier laten stoppen dan door met de politieauto de andere auto licht aan te tikken. Hierdoor raakte de vluchtauto in de slip en kwam tot stilstand. De bestuurder

Dit bericht heeft reacties