Wervershoof – Op zaterdagmorgen omstreeks 03.45 liet de politie een 26-jarige man uit Wervershoof blazen op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De automobilist had teveel gedronken. Hij bleek 730 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Ruim drie maal het voor hem geldende maximum. Bij controle bleek de man in 2005 en 2007 eerder te zijn bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Enkhuizen – Op zaterdagmorgen omstreeks 04.20 liet de politie een 41-jarige vrouw uit Enkhuizen blazen op de Vissersdijk in haar woonplaats. De automobiliste had teveel gedronken. Zij bleek 680 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Ruim drie maal het voor haar geldende maximum. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Hem – Op vrijdagavond omstreeks 23.55 uur controleerde de politie een 20-jarige man uit Wijdenes in een personenauto op de Torenweg in Hem. Hij blies 475 ug/l. Dat is ruim vijf maal het voor een beginnend bestuurder geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren