GROOTEBROEK – De politie hield zaterdagochtend 27 januari een 27-jarige automobilist uit Hoorn aan op de (A10) bij de afrit Volendam voor het rijden onder invloed van alcohol. Vrijdagmiddag 26 januari werd een 40-jarige vrouw uit Grootebroek aangehouden door de politie voor het rijden onder invloed van alcohol nadat zij een ongeluk had veroorzaakt op de Raadhuislaan.

Aanhouding op de (A10)
Bij de staande houding van de 27-jarige bestuurder uit Hoorn zaterdagochtend, bleek dat hij geen rijbewijs had, hij heeft dit ook nooit gehad. Toen de agenten de man lieten blazen blies hij de hoogst mogelijke indicatie, een F, maar liefst 710 Ugl.

Opvliegerigheid
Gezien ook de opvliegerigheid van de bestuurder en de aanwezigheid van gebruiksartikelen van speed kregen zij het vermoeden dat de bestuurder niet alleen onder invloed was van alcohol, maar ook van drugs. Hierop hebben ze de verdachte aangehouden en bevolen om mee te werken aan een bloedonderzoek. De verdachte weigerde dit waardoor er geen onderzoek kan plaatsvinden.

Officier van justitie
Tegen deze 27-jarige man uit Hoorn zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de verdenking van rijden onder invloed van alcohol, verdenking van rijden onder invloed van drugs, weigering medewerking aan de bloedtest en het rijden zonder rijbewijs. De auto van de verdachte is in beslag genomen en de OVJ zal bepalen wat hiermee gaat gebeuren.

Vrouw (40) veroorzaakt ongeluk op de Raadhuislaan
GROOTEBROEK- Een 40-jarige vrouw uit Grootebroek is vrijdagmiddag 26 januari rond 17.00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Raadhuislaan was de verdachte tegen een andere auto aangereden. Daarna was de vrouw doorgereden.

Meldkamer
De bestuurder van de andere auto heeft de meldkamer gebeld en is achter de auto van de vrouw aangereden. Agenten zagen korte tijd later beide voertuigen rijden. De verdachte negeerde het stopteken, maar parkeerde korte tijd later toch haar auto.

Dubbele tong
De vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en wilde ook niet mee naar het politiebureau. Hierop is de vrouw, die met dubbele tong sprak en naar alcohol rook, aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto van de vrouw is in beslag genomen en haar rijbewijs is ingevorderd.