Diverse branden op de (A7) tussen Middenmeer en Hoorn

LAMBERTSCHAAG – De politie stelt een onderzoek naar de opzettelijke vernieling van de rijksweg A7 tussen Middenmeer en Hoorn ter hoogte van Lambertschaag donderdagochtend 28 juli.

Branden
Rond 04.20 uur hebben onverlaten bij de afritten Medemblik afval gestort en in brand gestoken. Het asfalt moet worden gerepareerd. De snelweg was vandaag langdurig gestremd geweest.

Veel schade
De op- en afritten bij Medemblik zijn nog steeds gesloten omdat het asfalt daar beschadigd is. Het herstellen van het asfalt start vrijdagochtend om 05:00 u. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 16:00 u.

Hinder
Gedurende de werkzaamheden wordt op de A7, ter hoogte van de op-en afritten, één rijstrook per rijrichting afgesloten. Het verkeer kan hierdoor hinder ondervinden.

Het afval
Het afval bestond uit hooibalen, autobanden, mest, hout, een koelkast en asbest. Een grote hoeveelheid hiervan was in brand gestoken. Inmiddels is het afval geblust en geruimd, en is de weg weer vrijgegeven.

Gevaarlijke situaties
Mede door de duisternis is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan. Voor zover bekend hebben weggebruikers geen schade of letsel opgelopen door deze actie.

Getuigenoproep
Het opzettelijk de weg vernielen, versperren of onbruikbaar maken betreft een ernstig misdrijf (162 Strafrecht).
De politie heeft een onderzoek gestart naar de daders en roept getuigen op zich te melden. Mocht u weten wie bij de incidenten betrokken zijn dan vernemen wij dat graag via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000