Controleurs gemeente Medemblik bedreigd door cafébaas Medemblik: Cafébaas aangehouden

MEDEMBLIK – In een horecagelegenheid aan de Kaasmarkt in Medemblik controleerden zaterdag 26 op zondagnacht 27 september twee toezichthouders van de gemeente de naleving op de coronamaatregelen.

Controle
Zij betraden het café even na middernacht en maakten foto’s van de situatie. Er werd onder meer geconstateerd dat de afstandregels niet werden nageleefd en dat er werd gerookt. De eigenaar van het café bemerkte de controle en zij raakten met elkaar in gesprek.

Politieuniform en tenue BOA
Dit ontaardde in een situatie waarin de controleurs werden bedreigd met de dood en mishandeld. Ook werden zij tegen hun wil vastgehouden in het café.

Lichtgewond geraakt
De telefoon van de controleurs is tijdens deze situatie afgepakt door cafégangers en de foto’s zijn door hen verwijderd. Uiteindelijk konden de controleurs uit hun positie komen. Eén van de toezichthouders is licht gewond geraakt tijdens dit incident.

Cafébaas aangehouden
De politie is vervolgens gealarmeerd.
Na een onderzoek is de uitbater van het café aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten voor nader onderzoek. De gemeente bereidt zich voor op bestuursrechtelijke stappen tegen de betreffende horeca-inrichting