Campinghouder overvallen in woning

HAUWERT – Een 64-jarige campinghouder werd maandagavond overvallen in zijn woning aan de Tuinstraat. Rond 22.00 uur werd er aangeklopt bij de woning. De 64-jarige bewoner deed open en werd overmeesterd door vier mannen. De mannen wilden geld en doorzochten het huis. Toen zij geen geld konden vinden werd de bewoner mishandeld. Uiteindelijk vertrokken de overvallers. Zij namen waardepapieren mee uit de woning.

De 64-jarige man moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Hij heeft meerdere breuken in zijn gezicht opgelopen. Op 20 juni jl. werd de man ook in zijn woning overvallen. Ook toen belandde hij na mishandeling in het ziekenhuis.

De politie kon vanmorgen rond 06.40 uur op de Proefpolder in Andijk een 25-jarige Poolse man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Later werd hier nog een tweede man aangehouden.

Getuigenoproep
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de camping maandagavond rond 22.00 uur iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.