Bestuurder bedrijfsauto (32) aangehouden na dubbele aanrijding op de (N239) te Twisk

TWISK – Vrijdagmiddag 9 november hield de politie een 32-jarige man uit Heemskerk aan wegens het mogelijk rijden onder invloed van drugs en het veroorzaken van een verkeersongeval. De verdachte reed in een bedrijfsauto op de (N239) onder Twisk.

Verkeerde weghelft
Toen de bestelauto op de verkeerde weghelft terecht kwam, kwam deze in aanraking met een tegenligger, een personenauto, bestuurd door een 66-jarige man uit Zandvoort. Op zijn beurt raakte deze de macht over het stuur kwijt en botste tegen een bestelbusje, bestuurd door een 59-jarige man uit Bovenkarspel.

Drugs
Bij controle bleek de verdachte geen alcohol te hebben gebruikt. Wel testte hij bij een speekselproef positief op het gebruik van drugs. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Rijbewijs kwijt
Bij de aanrijding ontstond alleen materiële schade. De verdachte gaf aan dat de aanrijding te wijten was aan een hevige niesbui, waardoor hij was gaan slingeren. Volgens andere weggebruikers reed hij slingerend en varieerde zijn snelheid sterk. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd.

Fotografie: Stefan Pennekamp