Automobilist (56) gewond geraakt na aanrijding met vrachtwagen op de (A7) bij Wognum

WOGNUM – Zaterdagmiddag 24 april vond een ernstig verkeersongeval plaats op de (A7) bij de afrit naar de Westfrisiaweg (N307) nabij Wognum. Een 56-jarige man uit Middenmeer in een personenauto was hier van achteren aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 56-jarige man uit Scherpenzeel.

Hulpdiensten
Politie-eenheden, brandweer, ambulancedienst en weginspecteurs kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. De toedracht van de aanrijding is nog onbekend en wordt onderzocht door de Verkeersongevallen Analyse Dienst van de politie zo laat politiewoordvoerster Wendy Boudewijn aan ons weten. Wat wel bekend is, is dat de chauffeur op enig moment achterop de auto is geklapt waardoor deze naar voren schoot en nog een andere auto raakte.

Naar het ziekenhuis
Deze laatste automobilist raakte niet gewond en heeft enkel materiele schade. Maar hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is dus nog in onderzoek. De automobilist bij wie de chauffeur achterop is geklapt, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur is conform procedure aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Bij hem is een blaastest afgenomen en deze gaf aan dat er geen alcohol in het spel.

(Het ongeluk op de A7)