MIDWOUD – De politie heeft maandagochtend 20 maart in alle vroegte na een achtervolging een 27-jarige man aangehouden. De man bleek nog een celstraf uit te moeten zitten en sloeg op de vlucht nadat agenten hebben wouden controleren in Schagen. Agenten zagen op de (N245) in de richting van Schagen een auto voorbij razen met een snelheid van 120 km/h waar 80 km/u is toegestaan.

Stopteken
De agenten gaven de bestuurder van de auto het stopteken en de auto stopte op de Verzetlaan even na middernacht. Bij het controleren van de man bleek dat er nog een gevangenisstraf openstond. Hier probeerde hij via fietspaden aan de politie te ontkomen. Na een achtervolging reed de verdachte Schagen uit en bleef met hoge snelheid voor de politie wegrijden.

Midwoud
De achtervolging ging door verschillende dorpen en eindigde uiteindelijk in Midwoud. Daar reed de verdachte een doodlopende weg in waarna hij uit zijn voertuig sprong en een weiland in rende. Na een achtervolging door de blubber is de verdachte daar door de politie aangehouden. De man is aangehouden en moet zijn straf uitzitten. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevoerd.

Foto met dank aan Politie Schagen