NIEUWE NIEDORP – Dinsdagochtend 11 december ontstond rond 10.00 uur een kettingbotsing tussen een vijftal voertuigen op de Provincialeweg (N242) ter hoogte van Nieuwe Niedorp. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Het verkeersongeluk ontstond door een inhaalmanoeuvre van een tegemoetkomende automobilist.

Vol in de remmen
Die automobilist haalde rond 10.00 uur een rijdende afzetting in. Een automobilist op de andere weghelft, die de rijdende afzetting tegemoet reed, moest vol in de remmen om een frontale botsing met de inhalende auto te voorkomen. Door de noodstop ontstond de kettingbotsing zo meldt de politie.

Onderzoek ingesteld en getuigenoproep
De veroorzaker reed in een blauwe auto bestuurd door een ouder persoon en is doorgereden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van deze bestuurder. De politie is dringend op zoek naar de bestuurder van deze auto. Mocht iemand weten wie het is?. Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844.

Een gewonde
De betrokken bestuurders werden nagekeken door de ambulancedienst. Een van hen raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Vier voertuigen werden afgesleept door een berger.

Aanrijdingen (N307) en de (A7)
Dinsdagochtend 11 december rond 07.10 uur ontstond een aanrijding op de Nieuwe Westfrisiaweg (N307) in Zwaagdijk-Oost. Hulpdiensten kwamen ter plaatse maar niemand raakte gewond. Het ging om alleen materiële schade.

Ochtendspits
Op de (A7) vanuit de richting Hoorn naar Amsterdam ging het ook mis. Daar vond ook deze ochtend een aanrijding plaats tijdens de ochtendspits. Ook bij dit ongeluk bleef het bij blikschade. Wel ondervond het verkeer veel hinder van het ongeval.

Foto: René, Provincie Noord-Holland