HOORN – Zaterdagmiddag tussen 15:15 uur en 16:30 uur op de Oostergouw Hoorn zijn 914 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Er reden ( 156 ) bestuurders te hard. De hoogste snelheidsovertreding was 72 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

SIJBEKARSPEL – Zaterdagmiddag reden tussen 15:22 uur en 16:05 uur ( 32 ) automobilisten te hard op de Westerstraat in Sijbekarspel. Er waren in totaal 112 voertuigen gecontroleerd waarbij de hoogste snelheid 79 kilometer per uur was bij een maximum van 50 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

ZWAAG – Van de 338 voertuigen reden zaterdagmiddag tussen 15:50 en 17:00 uur ( 36 ) te hard over de Dorpsstraat in Zwaag. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. Vooral de 50 km-wegen waar auto’s en fietsers de straat ‘delen’, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.