VENHUIZEN – In de maand juni is er bij 17 woningen in West-Friesland ingebroken zo meldt de politie. Dit is een flinke stijging vergeleken met de maanden april en mei. Toen ging het slechts om enkele woninginbraken in de regio. Vooral eind juni waren een aantal inbraken in de regio.

Venhuizen en Hoorn totaal 11 inbraken
Zo sloegen ze 3 keer toe bij woningen in Venhuizen en maar liefst 8 keer in Hoorn. De overige woninginbraken in de maand juni vonden plaats in Avenhorn (2) Andijk (1x) (Wervershoof (1x) Twisk (1x) Hensbroek (1x).

Meldt een verdachte situatie bij de politie
Als mensen inbrekers aan het ‘werk’ zien. Dan moeten zij dit altijd via 112 melden zodat de politie hier direct in actie kan komen. Zie je een verdachte situatie?. Dan kun je dit melden via 0900-8844.

Bel 112 bij verdachte situaties
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Buurtonderzoeken
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.

Klik hier voor een overzicht op welke datums de inbraken plaatsvonden in juni 2020