11 drankrijders aangehouden bij alcoholcontroles in Hoorn: Meerdere rijbewijzen ingevorderd

HOORN – De politie heeft het afgelopen weekend op diverse plekken in Hoorn alcoholcontroles gehouden. Honderden blaastesten werden door de agenten afgenomen bij de bestuurders. Totaal 11 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn zo meldt de politie.

Rijnwijs kwijt
Meerdere bestuurders mogen de aankomende twee maanden alleen een fiets besturen. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd omdat hun ver boven het limiet bliezen. Een aanhouding ging niet geheel zonder slag of stoot.

Op de vlucht
Een dronken bestuurder van een auto probeerde weg te komen van de agenten vanuit de binnenstad en werd achtervolgd door meerdere politievoertuigen over de Provincialeweg (N506) in Hoorn. Tussen de kruising van het Keern en de turborotonde stonden andere agenten met een aanhouding op de Provincialeweg.

Bestuurder alsnog aangehouden
De verdachte die achtervolgd werd wurmde zijn voertuig tussen deze agenten en hun voertuigen door, een snel reagerende agent probeerde zijn politie voertuig nog voor de verdachte te zetten maar de verdachte was net te snel. Gelukkig konden de verdachte al snel aangehouden worden op de Blauwe Berg in Hoorn.