Wijkagent van Venhuizen verteld over gevaren bij scholen

VENHUIZEN – De wijkagent van Venhuizen, Ed Mantel kwam maandagochtend 14 september langs bij de Jozefschool in Venhuizen. Het project “Op voeten en Fietsen” is begonnen! Goed opletten in het verkeer is heel belangrijk vertelde Wijkagent Ed Mantel maandagochtend. Kom lopend of op de fiets of parkeer je auto op de goede parkeerplaats. Want er gebeuren nog altijd veel ongelukken bij scholen. Bij vier op de vijf basisscholen is de verkeerssituatie onveilig.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat te veel ouders hun kind met de auto naar school brengen. VVN ondervroeg een derde van alle basisscholen. Ruim 80 procent zei te worstelen met de verkeersveiligheid. Bij 58 procent van de scholen ontstaan er gevaarlijke situaties door drukte tijdens het brengen en halen van leerlingen, bij 41 procent zijn er parkeerproblemen. Bij ruim 30 procent zijn er gevaarlijke oversteeksituaties op de route naar school.

Klaar-overs
Veel scholen vragen aan ouders om met de fiets of lopend naar school te komen, maar daar wordt vaak geen gehoor aan gegeven. “En je kunt het je ook wel voorstellen”, zegt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst. “Op een dag als vandaag, als het regent, is het fijn om droog aan te komen.” Maar door de drukte kunnen kinderen die zelfstandig naar school komen de situatie vaak niet overzien, zegt VVN.

De organisatie ziet een deel van de oplossing in meer klaar-overs. Een op de tien basisscholen zegt in het onderzoek graag een verkeersbrigade te willen. VVN wil ze daar graag bij helpen, maar vaak is het moeilijk vrijwillige brigadiers te vinden.

Foto: Jozefschool Venhuizen

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.