Reddingstation Wijdenes gesteund door bedrijfsleven

WIJDENES – Reddingstation Wijdenes wil de banden met het lokale en regionale bedrijfsleven aantrekken en zodoende meer sponsorinkomsten genereren. Daarom riep het reddingstation een rederskring in het leven. Van deze rederskring kunnen bedrijven lid worden. In ruil hiervoor worden de bedrijven betrokken bij het reilen en zeilen van het reddingstation en kunnen ze netwerken met gelijkgestemde ondernemingen.

“We zoeken nieuwe sponsors om de operationele kosten deels te kunnen dekken”, zegt Michelle van de Ruit, verantwoordelijke voor de communicatie en fondsenwerving. De doelstelling is dat het reddingstation deels zijn eigen broek kan ophouden. De huidige inkomsten zijn niet toereikend; er is ruim €20.000 euro per jaar nodig voor de exploitatie.

Bovendien wil Reddingstation Wijdenes meer terugdoen voor sponsors, vandaar de oprichting van een rederskring. ”Een soort netwerkclub voor de ondernemers die het reddingstation steunen, met in elk geval één keer per jaar een bijeenkomst waar ze elkaar in een gezellige sfeer kunnen ontmoeten en waar wij uitleg zullen geven over het reilen en zeilen van het station.”

De eerste reders hebben zich inmiddels aangemeld. Het concept gaat uit van een lidmaatschap voor een langere tijd. Dat zorgt voor continuïteit. De eerste zes bedrijven hebben dat streven inmiddels beantwoord met structurele steun, waar Reddingstation Wijdenes erg blij mee is. Elke reder heeft zo zijn eigen beweegreden om reder te worden van de rederskring. Wat vooral voorop staat is dat de gemeenschap meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid kan tonen. De rederskring zal in het najaar officieel van start gaan.

Bedrijven die interesse hebben om reder te worden, kunnen contact opnemen met
Reddingstation Wijdenes: [email protected]

Reddingstation Wijdenes helpt en redt mensen op het Markermeer.
30 vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar.
De reddingboten varen uit onder alle weersomstandigheden.
Ze doen dit volledig kosteloos.
Reddingstation Wijdenes is gelieerd aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)
Het reddingstation wordt voor het grootse deel door vrijwillige bijdragen van donateurs en sponsors in stand gehouden.

Reacties zijn gesloten.