WIJDENES – Zaterdag 27 april van 10.00 tot 16.00 uur neemt reddingstation Wijdenes deel aan de landelijke open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van het reddingstation. Beleef het mee!.

Dit jaar heeft reddingstation Wijdenes meerdere spectaculaire attracties in huis gehaald om groots uit te pakken op 27 april. Een reddingsdemonstratie met onze reddingboot in samenwerking met een reddingshelikopter van Defensie en onder voorbehoud een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht. De ‘Effe Chille Ambu’, een voorlichtingsambulance die op aanvraag scholen en evenementen bezoekt, zal ook aanwezig zijn.

De gehele dag, wanneer er geen demonstraties gegeven worden, kan er gevaren worden met de reddingboten van het reddingstation. Voor de snelheid en actie kan er meegevaren worden op de Mantelmeeuw en voor de iets rustigere vaartocht kunt u mee met de Zeehond.

Voor de kinderen staat er op het evenemententerrein een mooi springkussen. Voor eten en drinken wordt er ook gezorgd: er is ijs en er worden wafels gebakken door een échte wafelbakker! ’s Middags zal de muziek verzorgd worden door de Wienesse kapel.

Zie ook Stichting Reddingsstation Wijdenes