WIJDENES – Zaterdag 28 April 2012 is er een nationale Reddingbootdag. Iedereen is op deze dag van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom in de vluchthaven aan de Zuiderdijk in Wijdenes om een kijkje te nemen bij de redders. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van beide reddingsorganisaties. Ook is het mogelijk om mee te varen met de reddingboten. Ronkende motoren aan de steiger, rijen overlevingspakken in het boothuis, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment op de reddingboot.

Het programma:

– Spannende rondvaarten met de snelle Mantelmeeuw en mooie, rustige met de robuuste Zeehond. (Kinderen onder begeleiding en kleinere alleen op de Zeehond)

– Laat de kleintjes lekker ravotten, klauteren en spelen in en rond de twee reddingsvlotten (liggen niet in het water natuurlijk.

– Wegens succes herhaald: vlotje varen in de binnenhaven. Uiteraard is er professionele hulp aanwezig om ongelukken te voorkomen.

– Hijs uw kind in een overlevingspak en laat de familie dankzij een foto zien hoe stoer hij/zij er bij staat. Mag u zelf natuurlijk ook proberen.

– Wilt u iets eten of drinken? Koffie, thee, fris, versgebakken wafels, broodjes met iets lekkers van de barbecue, ijs

– Uiteraard draaien in de filmtent filmpjes met beelden van de acties en oefeningen van het afgelopen jaar

– Tussen 13.00 uur en 15.00 uur wordt het extra gezellig, want dan speelt de Wienesser Kapel

– Uiteraard hebben ze zoals gebruikelijk diverse spulletjes in de verkoop. T-shirts, fleecevesten, petjes, sleutelhangers en nog veel en veel meer.

– En dan nu het allerbelangrijkste. Mocht u er over nadenken om u aan te sluiten als vrijwilliger of bij hun op een of andere manier te gaan ondersteunen: zij kunnen al uw vragen beantwoorden.

SARWDS