Sinds de ‘poker boom’ is het spannende kaartspel steeds populairder geworden. Zo ook in ons koude kikkerlandje. De winst van Moneymaker op het Main Event van de World Series was in Amerika het grote begin. Een amateur die grootheden als Johnny Chan en Phil Ivey eigenhandig versloeg, dat was in die tijd nogal wat. In Nederland begon de ‘poker boom’ pas echt nadat Marcel Luske de finaletafel van het Main Event wist te bereiken. Daarna kwamen de jonge Nederlandse honden. Ook wel de internet-generatie genoemd. Onder leiding van Noah Boeken, Lex Veldhuis en Pieter de Korver werden toernooien eindelijk eens winnend afgesloten.

 

Met name de winst van laatstgenoemde was een regelrechte verrassing. Pieter de Korver is een echte Fries in hart en nieren. Een nuchtere jongen die uit het niets miljoenen won en daarmee een groots sponsorcontract afdwong. Begonnen als winnaar van de Poker Kampioen van Nederland; een programma dat werd uitgezonden op RTL. De winst van de EPT Monte Carlo leest als een jongensboek. Bij de laatste drie een grote pot verloren en daardoor ‘crippled’ (weinig chips hebben), maar terugkomend door een paar gewonnen ‘all-ins’ (al je chips in de pot hebben liggen). Zo snel kan het verkeren in poker. Eén kaart kan al het verschil maken.

 

Pieter de Korver en alle anderen Nederlandse pokerhelden zijn allen op dezelfde manier begonnen. Oefening baart immers kunst en zij hebben dit geperfectioneerd. Zij leerden het spel op internet: op Partypoker. Op partypoker kan je namelijk gratis oefenen. Je hoeft niet per se geld in te zetten, je kan ook voor gratis geld spelen. Dit noemt men ook wel ‘freerolls’. Op Partypoker heb je genoeg ‘freerolls’. Begin jij ook met spelen en word jij net zo’n grote naam in de pokerwereld? Pieter de Korver is het levende voorbeeld van een anonieme amateur die het gemaakt heeft.

Dit is een promotioneel bericht waarvoor 112WestFriesland.nl een vergoeding heeft ontvangen.