VENHUIZEN – Na het grootse succes van vorig jaar, is door de KNSB besloten om op zondag 12 juli 2015 de finale van de landelijke skeelercompetitie aan Venhuizen toe te kennen. Dit wordt een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland, waarbij de gehele nationale top aan de start zal staan. Daarnaast wordt de Jaarmarkt door Edith Hartog georganiseerd op de Tuinstraat.

Het verdedigen van de titels door zowel Smit als Hendriks zal niet gemakkelijk gaan gezien het sterke deelnemersveld. Smit liet onlangs in de krant al opmerken veel zin te hebben in zijn thuiswedstrijd. Zowel de dames als de heren rijden een tijdrit en een marathon. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur met een tijdrit van ruim 3 kilometer.

Crispijn Ariens won afgelopen jaar met een gemiddelde snelheid van bijna 45 km per uur.
Vanaf 14.00 uur starten de dames hun marathon. Naast titelverdedigster Sharon Hendriks, tipt het organisatiecomité Stichting Wielerronde Venhuizen, Elma de Vries, Irene Schouten en Lisa van der Geest als favorieten.

De afsluitende wedstrijd van de heren gaat om 16.00 uur van start. De strijd om de KNSB marathon cup is bijzonder spannend. De strijd tussen de sterke rijders uit de teams van AB Vakwerk, A-Ware en Van Werven zal garant staat voor een spectaculaire wedstrijd.

Foto: Mariette Conijn