WIJDENES – Zaterdag 3 mei van 10:00 – 16:00 uur verzorgt reddingstation Wijdenes, gelieerd aan de KNRM, haar open dag in de vluchthaven van Wijdenes aan de Zuiderdijk. De open dag is een onderdeel van de Nationale Reddingbootdag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van het reddingstation. Beleef het mee.

Dit jaar heeft reddingstation Wijdenes meerdere hulpverleningsorganisaties in huis gehaald om er een mooi evenement van te maken. Brandweer Drechterland zorgt voor een spectaculaire demonstratie, SIGMA-team Hoorn neemt een gewondennest mee voor uitleg, Rode Kruis Schagen stelt een stoere quad en bikers beschikbaar en Reddingsbrigade De Streek komt met een mooie reddingsvlet. Zelf zal reddingboot Mantelmeeuw deze dag meerdere reddingsdemonstraties uitvoeren op het water.

De gehele dag, wanneer er geen demonstraties gegeven worden, kan er gevaren worden met de reddingboten van het reddingstation. Voor de snelheid en actie kan er meegevaren worden op de Mantelmeeuw en voor de iets rustigere vaartocht kunt u mee met de Zeehond. Voor de veiligheid zal er door iedereen reddingsvesten worden gedragen op het water. Voor de kinderen op het terrein is er genoeg te ervaren: blus een brand en laat een mooie foto maken op een stoere quad. Voor eten en drinken wordt er ook gezorgd: er is ijs en er worden wafels gebakken door een échte wafelbakker!
Klik hier en kijk op de site van Stichting Reddingsstation Wijdenes