WIJDENES – Zaterdag 30 april organiseert Reddingstation van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes. Bij Reddingstation Wijdenes draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 30 vrijwilligers.

Al jaren verbonden
Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Reddingboot
Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd. Op vertoon van uw boarding pass (deze wordt verstuurd aan donateurs) kunt u aan boord van de reddingboot stappen. Naast de demonstraties en vaartochten wordt er uitleg gegeven door Sterrenwacht Orion over navigatie middels sterren, leert.

Reddingsbrigade De Streek
Reddingsbrigade De Streek bezoekers de basistechnieken voor een redding vanaf de wal, leer je hoe je moet ontsnappen uit een brandende woning bij de brandweer, kan er meegereden worden met de quad van het Rode Kruis, kan je een kijkje nemen in een politiewagen, komt Rijkswaterstaat met een patrouillevaartuig langs en kunnen kinderen zich vermaken in de kinderhoek met het ‘pimpen van klompjes’ bij het Zuiderzeemuseum. Het bezoek van de SAR-helikopter is nog onder voorbehoud. Tot zaterdag 30 april in de vluchthaven van Wijdenes!.

Donateur? = Meevaren!
Meevaren? = Donateur worden!

Zie ook Stichting Reddingsstation Wijdenes
Tekst Michelle Van De Ruit