Floralia

VENHUIZEN – Het weekend van 12 en 13 september is in Venhuizen weer het schitterende Floralia weekend, deze dagen wordt het weer een groot feest net als alle andere jaren.

Zaterdag 12 september begint Floor 2009 om half zeven met de openstelling van de bloementuin en de creativiteitstentoonstelling in Verenigingsgebouw ‘De Buurt’. Daarna begint om 20.00 uur de feestavond in de zaal van autospuitbedrijf ‘de Graaf’. Muziekvereniging Venhuizen opent de avond. Daarna zullen veel bekende Venhuizers optreden tijdens de grote Playbackshow en zal de avond worden afgesloten met live muziek. We hopen dat de zaal, net als vorig jaar, weer bomvol zal zijn!

Zondag 13 september is de topdag van het Floralia-weekend in Venhuizen. Grote publiekstrekker zal net als voorgaande jaren de floormarkt zijn met zo’n 100 kramen en heel veel kinderen met spullen op kleedjes.
De Floor staat ook in het teken van het 130 (!) jarig jubileum. Om 12.30 zullen feestelijke ballonnen de lucht in gaan!
Tijdens de Floormarkt is er een streetdance demonstratie van de Enkhuizer Sportvereniging. (13.00 u.), een optreden van Slagwerkgroep Venhuizen (13.30 u.) en het jeugdorkest (14.30 u).
Binnen in de feestzaal een optreden van ´The Fid Kids´ en `The Fundance Group´ van ASV´55.

Natuurlijk vindt de Floor zijn oorsprong in de bloemen en plantentuin, aangevuld met creatieve uitingen van jong en oud uit Hem en Venhuizen. Ook de prachtige bloemenmozaïeken zullen weer te bewonderen zijn. Verder zal de nabij gelegen gymzaal worden omgetoverd tot een prachtige tuin met als thema ‘Jaar van de Tradities’.

Bovendien is er een kleine Floorkermis voor de kleinsten en vindt er een jeugd-playbackshow plaats met diverse jonge artiesten in de feestzaal.
Zoals u leest: Er is veel te doen in Venhuizen rondom de driesprong Westerbuurt-Kerkweg-De Buurt. Aanvang zondag 12.00 uur en overal gratis entree!