ENKHUIZEN – Zaterdag 25 Juni heeft de Enkhuizer brandweer zich geplaatst voor de landelijke finale van de brandweervaardigheidstoetsen op 17 september in Oisterwijk. Met het behalen van deze landelijke finale behoort brandweer Enkhuizen sowieso tot de negen beste 112 ploegen van Nederland. In deze finale kan brandweer Enkhuizen landskampioen worden.

Een uitgebreid verslag met foto’s van de laatste wedstrijd waarmee de ploeg zich geplaatst heeft voor de finale vindt u op de website van de Enkhuizer brandweer, www.brandweerenkhuizen.nl. De 112 wedstrijdploeg van Enkhuizen staat onder leiding van Erik Dangermond (bevelvoerder) met daarbij Dennis Franx en Roy de Boer als aanvalsploeg, Jan Teun Kuiper en Richard Tol als waterploeg en Peter Konz als pompbediender.

Brandweervaardigheidstoetsen, ook wel brandweerwedstrijden genoemd, vinden plaats in drie klassen. De Enkhuizer ploeg heeft zich geplaatst voor de landelijke finale in de klasse 112. In deze klasse is vooraf niet bekend wat voor soort incident bestreden dient te worden. Dit kan brand, hulpverlening, ongeval gevaarlijke stoffen, waterongevallen of een combinatie van deze incidenten zijn. De twee andere klassen zijn ‘hoge druk’ en ‘hoofdklasse’. Bij de klasse hoge druk zal altijd een brand bestrijden moeten worden door één blusvoertuig. Bij de hoofdklasse komen grootschalige incidenten aan bod onder leiding van een officier van dienst. Door middel van een knock-out systeem kunnen volgende rondes bereikt worden met als uiteindelijke doel de landelijke finale. Meer informatie over de brandweervaardigheidstoetsen kunt u vinden op www.abwc.nl.

Verslag : Erik Dangermond, Brandweer Enkhuizen
Foto’s : Peter Bakker, Brandweer Enkhuizen