VENHUIZEN – Maandag avond rond half 8 heeft er een oefening plaatsgevonden op het parkeerterrein van de Valken. Brandweerman Jan Sjerps was bij deze oefening bevelvoerder voor de brandweer Venhuizen. De brandweer van Venhuizen was deze oefening niet alleen, brandweer Westwoud en de Officier van Dienst kwamen ook om te oefenen.
De oefening vond plaats naast de nieuwe brandweer kazerne toevallig, ging 112venhuizen 3 uur eerder een kijkje nemen bij de nieuwe brandweer kazerne. Tot onze verbazing was er nog niks aan veranderd na de brand. We hadden verwacht alleen de kazerne te zien, maar er was een oefening neergezet! Er was een auto op z’n kant gezet en op een andere auto lag een boomstam. De oefening begon om half 8. Wij dachten dat alleen de brandweer Venhuizen kwam oefenen, maar later kwam de brandweer van Westwoud ook!

Bij de oefening werd er gespeeld dat een hoveniersbedrijf een boom aan het snoeien was, waarbij het fout ging. Er viel een boom op de auto. Een andere auto wou uitwijken voor het ongeluk en kwam terecht op zijn kant.

Foto’s : Frank Koning & Frank van Kampen

Locatie van de brandweer oefening en de nieuwe brandweer kazerne